Alba’s unieke kleuren Buffalino leder, eco-leather, Nappa en Alcantara

Leer is een prachtig natuurproduct dat al eeuwen lang gebruikt wordt voor de meest uiteenlopende doeleinden. Het is sterk, slijtvast, en daarmee zeer duurzaam. De kleuren leder van Alba zijn uniek en afgestemd op de meest voorkomende kleuren leder voor de automotive industrie. Hierdoor is er altijd een kleur die precies past bij uw auto interieur.

Alba selecteert haar leder uit verschillende landen in Europa, Afrika en Zuid Amerika. Zo komt het Buffalino leder grotendeels uit Zuid Amerika. Alba ziet zelf toe op het volledige proces voor leerverwerking, wat betekend dat vanaf de koe tot aan het eindproduct alle stappen bekend zijn en gecontroleerd worden. Alleen dan kan je de allerhoogste kwaliteit in automotive leder behalen. Alba Buffalino leder wordt door en door geverfd en tijdens het finishen voorzien van zijn unieke print.

Alba eco-leather heeft een aantal belangrijke eigenschappen en zelfs voordelen ten opzichte van echt leer. De vezelstructuur is hetzelfde waardoor Alba eco-leather niet alleen oogt maar ook voelt als echt leder. Daarnaast is Alba eco-leather licht-, kras- en scheurbestendig, slijtvast, ademend, vochtregulerend en zuur- en alkaliresistent. Alba eco-leather is er nu ook in een eco-Suède en eco-Nappa variant, waarmee de mooiste combinaties in eco-leather gemaakt kunnen worden.

De mooiste kwaliteit Nappa leder komt van Europese runderen. Nappaleder is door en door geverfd en heeft een natuurlijke uitstraling met een fijne nerf in het leder. Nappa leder staat bekend om zijn zacht- en duurzaamheid en voelt zachter aan als Buffalino leder. Nappa leder geeft een extra luxe uitstraling aan een auto interieur.

Alcantara is een luxe stofsoort met alle goede eigenschappen van suède en heeft eveneens een fluweelzacht oppervlakte. Door de unieke eigenschappen van Alcantara is het uitermate geschikt voor verwerking in lederen interieurs. Het materiaal is slijtvast, makkelijk te reinigen en verkrijgbaar in vele kleuren identiek aan het leder. Alba verwerkt Alcantara gecombineerd met Buffalino leder of Nappa leder in het lederen interieur, stuurwiel, versnellingspookhoes, handremhoes, deurpanelen en verschillende dashboard delen.

Let op! Kleuren kunnen op scherm afwijken van de werkelijkheid. Vraag daarom altijd naar de Alba leerstalen bij uw dealer.

Buffalino leder

eco-leather

eco-Suède

eco-Nappa

Nappa leder

Alcantara